Local Alarm Solution

LAS är vår systemintegrationsplattform, ett kraftfullt och flexibelt överordnat system.

Local Alarm Solution är ett överordnat system för larmhantering, informationshantering, meddelandehantering och talstyrning som integrerar ett stort antal olika larmsystem och larmpresentationsteknologier. Enkelt uttryckt så hanterar vi larmflöden, från något till något!

Local Alarm Solution integrerar en mängd olika typer av IT-system med telekommunikationssystem såsom mobilnät (5G och äldre), WiFi, TETRA, LoRa, lokala trådlösa telefonsystem, meddelandesystem, e-post och webbaserade system.

Vad är nytt?

 

 

 

 

 

 

 

 

Leverantörsoberoende

BXO LAS som överordnad systemlösning garanterar öppen och fri konkurrens! Du väljer själv den tekniska lösningen, LAS behandlar bara larmdatan och distribuerar den i realtid till önskade mottagare - mobilen, tetra-terminalen, DECT, display eller dator - valet är ditt!

Vi integrerar de vanligaste kommunikationsprotokollen som ESPA, SOS Access V4, Modbus med flera, se nedan.

Vi har inget egenintresse i valet av teknisk lösning eller leverantör, utan fungerar som en tredjepartskontroll och överordnad integratör.

Gränssnitt

LAS har gränssnitt för integration med ett stort antal olika system, och antalet ökar allteftersom vi stöter på nya produkter.

Vill du implementera LAS i din verksamhet men saknar något gränssnitt? Kontakta oss för ett kostnadsförslag!

Vill du som leverantör också komma in i LAS plattformen kontakta oss lämnar vi gärna ett kostnadsförslag på integrationen.

Läs mer här »

Inbyggd backuptjänst

LAS möjliggör kontinuerlig uppdatering av data till en extern molntjänst. Du kan även enkelt göra manuell säkerhetskopiering. Vid driftstörning kan en ny server enkelt driftsättas - och det går också att automatisera processen.

Rapporter

Statistik och rapporter ska inte underskattas. BXO LAS ger dig en uppsjö med verktyg för att få en riktig verklighetsbeskrivning av det aktuella läget eller upptäcka trender.  

Läs mer här »

Objektregister

Ett generellt register över allt från hemtjänstkunder till verkstadsmaskiner. Objektsregistret lagrar och presenterar information i samband med larm, till exempel vägbeskrivningar, åtgärdsplaner, bilder, dokument, länkar till kartor eller kameror.

Läs mer här »

Kartstöd

Kartstöd finns integrerat med Microsoft Map och onlinekartor, t ex Google Maps. I objektregistret finns koppling och sökfunktionen är länkad med alla brukare i registret.

Systemövervakning

Eftersom alla tekniska system förr eller senare drabbas av störningar är det viktigt att ha både driftövervakning och en plan för att hantera driftstörningar. Med BXO LAS övervakar du alla dina system från en och samma plattform. Läs även om vår nya tjänst StatusMonitor som ger dig stenkoll på dina anläggningar!

Utveckling

En mjukvara som slutar utvecklas dör långsamt ut. Därför lägger vi stora resurser på att skapa en flexibel och stabil plattform som tål förändring. Vi arbetar med moderna verktyg och den senaste metodiken för mjukvarukonstruktion.

Läs mer om LAS från grunden.

Egenskaper

 • Loggning, statistik och styrning är grunden i LAS
 • Nätverksstöd med obegränsat antal operatörsplatser
 • Stöd för Mobil Larmhantering
 • SiteMap - larmvisualisering på planritning etc.
 • Kartkoppling till Google Earth, Google MAP och Bing.
 • Ljudmodul - uppspelning av ljudfiler vid larm
 • Programmable Parser - en enkelt anpassningsbar modul för integration av alla system med loggutgång
 • Öppet scriptgränssnitt för användaranpassning och utbyggnad
 • Kraftfull rapportgenerator för statistik och rapporter
 • WMI är ett smart webbgränsnitt för utskick av textmeddelanden
 • Avvikelsemonitorering för att automatiskt larma när något förändras

Systemlösningar

Vi har lösningar för...