160920 LAS dörrkontrolltema

LAS nu har bland annat funktioner för nyckelfri låshantering och dörrlarmspaneler.

Nya moduler för dörrkontroll har tillkommit i LAS. Här nedan presenterar vi lite av nyheterna, bland annat en lösning för nyckelfri låshantering enligt Västeråsmodellen.

Framtagning av dörrlarmscentral med Tjeders AB

Nu kan dörrlarm hanteras centralt för bättre överblick och mindre spring för personalen. Via en pekskärm får personalen efter behörighetskontroll tillgång till att ändra dörrlarmens status till Av, På eller Tidsstyrt. På så sätt behöver inte personalen springa runt lika mycket och systemet kan mycket enkelt ställas in enligt förändringar av boendes behov och verksamhetens omfattning.
 
Dörrkontrollslösning i mobiltelefon Dörrkontrollslösning på större skärm
Det grafiska gränssnittet är anpassat för såväl datorer som surfplattor och mobiltelefoner.
 

Nyckelfri låshantering, "Västeråsmodellen"

Nkontakt AB har tillsammans med Västerås Stad, Ramböll och BXO Solutions utvecklat en modern och unik nyckelfri låshantering för de boende på Hälleborgs Äldreboende i Västerås i enlighet med "Västeråsmodellen".
Systemet innebär att var dörr inom boendet såväl boendedörrar, hemvistdörrar och skaldörrar kan konfigureras personligt för var boende med funktioner såsom dörröppning, låsöppning och olika larmfunktioner beroende på vilket scenario som önskas. Systemet innefattar samtidigt positionering av de boende där personal i samband med larm eller dörrpassage blir uppmarksammad på var den boende befinner sig.
Framtidsboendet Hälleborgs larmhantering utgår från BXOs öppna LAS-server, integrerad med smartphones för larmvisning.

Timermoduler för CareTech

I samarbete med det australiska företaget CareTech har BXO tagit fram två timerfunktioner. Den ena är en dygnstimer som bland annat kan användas för att låsa och låsa upp boendets entrédörrar på fasta tider. Den andra funktionen används för att larma avdelningsdörrar, där larmet normalt sett återställs när dörren stängs. Modulen gör att dörrlarm “hänger kvar” en viss tid även om larmet har återställts direkt.
 
 
Gemensamt för alla nya dörrlarms- och dörrkontrollfunktioner är spårbarhet - allt loggas för att kunna göra uppföljningar och kvalitetsäkra verksamheten.
 
Dörrkontrollösningarna går även att tillämpa på befintliga trygghetslarm, till exempel Phoniro/CareTech System 5000, via vår SYS5K-modul.
 
Alla nya dörrfunktioner finns med i LAS 7.0 och senare versioner.